Ciasto z lekkim kremem

Opublikowano: 31.03.2008, 21:32
Reklama
Składniki:
Ciasto:
4 jajka,
1 szklanka cukru,
3/4 szklanki mąki pszennej,
łyżeczka proszku do pieczenia,
Krem:
3/4 szklanki cukru,
1/2 l mleka,
1 budyń śmietankowy,
4 łyżki kakao,
1 żółtko,
1 kostka masła,
dżem wiśniowy.
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto: ubić pianę z białek dodając cukier, potem dodać żółtka na końcu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 50 minut.
Krem: ubić masło z cukrem i żółtkiem, dodać ugotowany z mlekiem i przestudzony budyń, na końcu dodać kakao. Przełożyć biszkopt dżemem na to krem potem przykryć drugą warstwą biszkoptu i na wierzchu posmarować kremem.
Reklama
Reklama
Reklama