Reklama
Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki pszennej,
1szklanka cukru,
1 szklanka mleka,
1 jajko,
1/2 szklanki oleju,
2 łyżki miodu,
1 łyżeczka sody,
1 łyżeczka cynamonu.
Krem:
2 szklanki mleka,
1/2 szklanki mąki,
1/2 szklanki cukru,
1 żółtko,
cukier waniliowy.

Reklama
Przygotowanie:

Wszystkie składniki ciasta dobrze zmiksować, włożyć do średniej wielkości tortownicy, wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. Piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni. Szklankę mleka zagotować z cukrem. Drugą szklankę mleka wymieszać z żółtkiem, mąką i cukrem waniliowym, wlać do wrzącego mleka i cały czas mieszając zagotować. Wystudzone ciasto przekroić na dwa kręgi. Na jednym rozsmarować ciepły krem, przykryć drugim, lekko przycisnąć. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama