Reklama
Składniki:

Ciasto:
6 jajek,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka cukru,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
Krem:
1/2 litra mleka,
25 dag kokosu,
25 dag masła,
1/2 szklanki cukru pudru,
1 kieliszek spirytusu,
2 galaretki pomarańczowe.

Reklama
Przygotowanie:

Białka ubić na dość sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Utrzeć mikserem. Dodać pianę i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt, ostudzić i podzielić na 2 części. Mleko zagotować, wsypać kokos, gotować 10 minut na małym ogniu. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po trochu prażony kokos, na końcu dodać spirytus. Krem podzielić na 2 części. Na biszkopt wyłożyć połowę kremu, przykryć drugim biszkoptem, posmarować resztą kremu. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę przygotowaną według przepisu na opakowaniu.

Reklama
Reklama
Reklama