Reklama
Składniki:

- 1/2 kostki miękkiego masła
- po 10 łyżek cukru i mąki
- 3 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 gruszki
- 2 łyżki kakao
- tabliczka czekolady
- szklanka kremówki

Reklama
Przygotowanie:

1. Masło utrzeć na krem z cukrem. Nie przerywając ucierania dodawać po kolei jajka. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Część ciasta odłożyć.

2. Do drugiej części dodać kakao i pokruszoną połowę czekolady, wymieszać.

3. Gruszki obrać, pokroić na kawałki.

4. Do tortownicy wlać warstwę jasnego ciasta, na nią przełożyć ciemne ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone gruszki. Piec 45 minut w temp. 180 st. C. Wyjąć, ostudzić.

Reklama

5. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, rozsmarować na wierzchu ciasta. Połowę czekolady stopić. Fantazyjnie polać śmietanę.

Reklama
Reklama
Reklama