Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:

Ciasto:

Reklama
  • 3 jajka,
  • 3 łyżki mąki,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego,
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Masa budyniowa:

  • 3 pomarańcze,
  • 1/2 litra mleka,
  • 1 budyń śmietankowy,
  • 6 łyżek cukru,
  • 1 kostka masła.
Przygotowanie:
Reklama
  1. Ubić pianę z białek i cukrami. Nie przerywając ubijania, wlać żółtka i wsypać mąką z proszkiem do pieczenia.
  2. Tortownicę natłuścić i oprószyć bułką. Wlać ciasto. Piec w temp. 200 st. C przez 20 minut.
  3. Sparzone pomarańcze obrać ze skórki. Pokroić. Wymieszać z dwoma łyżkami cukru i łyżką masła.
  4. Wymieszać mleko, masło z pozostałym cukrem.
  5. Ugotować budyń. Zdjąć z ognia. Wsypać skórkę. Delikatnie ostudzić. Posmarować biszkopt.
  6. Ozdobić kawałkami pomarańczy.
Reklama
Reklama
Reklama