Ciasto z budyniem i jabłkami

Opublikowano: 25.06.2008, 15:36
Reklama
Składniki:
1 kg jabłek,
1 kostka margaryny,
4 jajka,
1,5 szklanki cukru,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka mąki ziemniaczanej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 budynie waniliowe,
1 litr mleka.
Reklama
Przygotowanie:
Obrane jabłka zetrzeć. Utrzeć margarynę ze szklanką cukru i żółtkami. Nie przerywając ucierania, wsypać mąki i proszek do pieczenia. Z białek ubić pianę. Delikatnie połączyć. Ugotować budynie z resztą cukru. Balszkę wysmarować tłuszczem i opróśzyć bułką tartą. Włożyć 3/4 ciasta. Ułożyć jabłka, któe posmarować budyniem. Przykryć resztą ciasta. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama