Reklama
Składniki:

10 dag rodzynek,
20 dag orzechów włoskich,
20 dag orzechów laskowych,
20 dag migdałów,
5 jajek,
25 dag wiórek kokosowych,
20 dag cukru,
2 łyżki śmietany,
kostka masła,
3 łyżki cukru pudru,
gorzka czekolada,
4 łyżki cukru pudru,
łyżeczka żelatyny,
1/2 szklanki wódki.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać bakalie. Wsypać do wódki. Odstawić na noc. Białka ubic z cukrem. Wsypać wiórki i cukier. Wlać śmietanę. Wlać do formy. Piec 20 minut. Utrzeć masło z trzema łyżkami cukru pudru i żółtkami. Wsypać bakalie. Posmarować placek. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Dodać do ubitej śmietany. Wsypać cukier puder i startą czekoladę. Ułożyć na masie. Włożyć na dwie godziny do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama