Reklama
Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół kostki margaryny,
pół szklanki cukru,
2 jajka,
1 żółtko.
Masa budyniowa:
1 litr mleka,
3 budynie czekoladowe.
Masa serowa:
pół kostki margaryny,
pół szklanki cukru,
cztery serki waniliowe,
3 jajka,
1 białko,
budyń śmietankowy.
I:
polewa czekoladowa,
wiórki kokosowe.

Reklama
Przygotowanie:

Zagnieść ciasto i wypełnić nim kwadratową blaszkę. Ugotować czekoladowe budynie. Ułożyć na cieście. Pozostawić do ostygnięcia. Utrzeć margarynę z cukrem. Stale mieszając, dodawać stopniowo żółtka, serki i budyń śmietankowy. Z białek ubić masę. Wymieszać z masą. Całość ostrożnie ułożyć na budyniach. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut. Posypać wiórkami.

Reklama
Reklama
Reklama