Ciasto serowo-brzoskwiniowe

Składniki:
Ciasto:
15 dag mąki,
skórka z cytryny,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
10 dag cukru,
7,5 dag masła,
7,5 dag obranych i zmielonych migdałów,
1 jajko,
4 dag tartych migdałów (płatków),
tłuszcz do formy.
Masa:
50 dag sera,
4 jaja,
1/2 puszki brzoskwiń,
20 dag masła,
20 dag cukru,
sok z jednej cytryny,
1 opakowanie budyniu waniliowego,
łyżeczka rumu.
Przygotowanie:
Ciasto: wszystkie składniki zmiksować. Odstawić w chłodne miejsce. Wysmarować tłuszczem tortowicę. Obsypać brzegi płatkami migdałowymi. 2/3 ciasta rozwałkować i wyłożyć spód formy. Na cieście ułożyć masę i brzoskwinie wypukłą stroną do góry. Z pozostałej 1/3 ciasta ulepić małe kuleczki i wysypać nimi przerwy między brzoskwiniami. Masa: ubić masło z cukrem i żółtkami. Utrzeć ser, sok z cytryny, budyń i rum. Dokładnie wymieszać z utartym masłem. Z białek ubić pianę. Połączyć. Piec w temperaturze 180 st. C przez 60 minut. Ostudzić w formie.