Ciasto połamane

Opublikowano: 09.08.2008, 15:21
Reklama
Składniki:
Ciasto
0,5 kg mąki kostka margaryny,
4 żółtka,
1 jajo niepełna szklanka cukru,
kwaśna śmietana,
1/2 proszku do pieczenia.
Reklama
Masa:
3/4 szklanki mleka,
1/2 kostki masła,
3 łyżki kakao
3/4 szklanki cukru
cukier waniliowy.
Poza tym:
dżem,
bakalie,
polewa czekoladowa.
Przygotowanie:
Reklama
Zarobić ciasto i upiec dwa placki. Składniki masy wymieszać i zagotować. Pozostawić do ostygnięcia. Wsypać bakalie. Jeden z placków pokruszyć i wymieszać z masą. Na drugim placku ułożyć dżem. Posmarować masą. Polać polewą czekoladową. Pozostawić do zastygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama