Ciasto piaskowe z makiem

Opublikowano: 31.03.2008, 23:05
Reklama
Składniki:
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka mąki ziemniaczanej,
25 dag masła,
4 jajka,
3/4 szklanki cukru,
1 szklanka maku,
1/3 szklanki mleka,
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
zapach/aromat rumowy,
tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy.
Reklama
Przygotowanie:
Masło utrzeć z cukrem i jajkami. Dodać mąki, proszek do pieczenia, dalej ucierać. Gdy już będzie gładkie, wlać mleko i wsypać mak. Ciasto dobrze utrzeć. Formę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą, przełożyć masę. Piec w 220 stopni ok. 45 minut. Posypać po wystudzeniu cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama