Reklama
Składniki:

Ciasto;
2 szklanki mąki,
pól kostki margaryny,
szklanka cukru,
4 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia.

Masa:
1,5 szklanki cukru,
3 łyżki kakao,
łyżka margaryny,
10 łyżek mleka,
2 szklanki płatków owsianych,
aromat migdałowy.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć margarynę z cukrem. Nie przerywając ucierania, wsypać mąkę i proszek. Piec w temp. 200 st. C przez 30 minut. Utrzeć kakao z cukrem, mlekiem i margaryną. Zagotować. Stale mieszając, wsypać płatki. Lekko podgotować. Wlać aromat. Pozostawić do ostygnięcia. Rozsmarować na cieście. Pozostawić do zastygnięcia w lodówce.

Reklama
Reklama
Reklama