Ciasto orzechowe

Opublikowano: 31.03.2008, 23:31
Reklama
Składniki:
5 jajek,
5 łyżek cukru,
4 łyżki mąki kukurydzianej,
3 łyżki mąki ziemniaczanej,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 litra mleka,
1/2 kostki masła,
1/2 szklanka cukru pudru,
2 szklanki i 5 łyżek mielonych orzechów włoskich,
cukier waniliowy.
Reklama
Przygotowanie:
Ubić pianę, dodać cukier utarty z żółtkami, 3 łyżki mąki kukurydzianej, 2 ziemniaczanej i 5 łyżek orzechów, wymieszać, piec ok 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po ostygnięciu przekroić na pół. Z jednej łyżki mąki kukurydzianej i jednej ziemniaczanej oraz z mleka ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem na pulchną masę, dodać budyń a na końcu mielone orzechy. Przełożyć biszkopt.
Reklama
Reklama
Reklama