Reklama
Składniki:

2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju 2,5 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy 0,5 kostki masła owoce sezonowe

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto: Jajka, cukier, maślankę ( ja użyłam maślanki truskawkowej ) i olej ucieramy. Nastepnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej ucierając. Ciasto przelewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Kruszonka: Pół kostki masła ucieramy z mąką i cukrem aż z masy powstaną wiórki. Ciasto posypujemy owocami ( ja użyłam borówki amerykańskiej i truskawek) oraz kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika: 175 stopni i pieczemy ok. 50 min. Smacznego :))

Reklama
Reklama
Reklama