Reklama
Składniki:

4 szklanki cukru,
1 łyżka kakao,
2,5 opakowania galaretki o smaku cytrynowym (owocowa),
30 dag biszkoptów,
1 łyżeczka budyniu o smaku śmietankowym,
1 szklanki mleka,
1 kostka masła,
4 żółtka.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć jajko z cukrem. Wsypać budyń. Wlać do gotującego się mleka. Stale mieszać. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce ostudzonego budyniu. Podzielić masę na 2 części. Do jednej wsypać kakao. Galaretkę rozpuścić w litrze wrzącej wody, przestudzić, odlać szklankę galaretki i maczać w niej biszkopty, a następnie układać je w tortownicy. Na podkład biszkoptowy położyć białą masę, dalej biszkopty (namoczone w galaretce), na to ciemną masę. Na ostatnią warstwę masy wylać galaretkę. Włożyć do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama