Składniki:
Na dużą blachę prostokątną:
2x krem budyniowy „Karpatka”
duży krem kajmakowy „Krówka” lub jeśli chcecie możecie gotować mleko zagęszczone w puszce w kąpieli wodnej (ponad 1h),
krakersy lub petitberry
opcjonalnie czekolada do polania placka
Przygotowanie:
Super ciasto dla tych co nie lubią piec bądź mają zepsuty piekarnik :) Rozpoczynamy od zagotowania mleka i zrobienia kremu karpatkowego (wg. przepisu na opakowaniu) gdy mamy już gotowy krem wyjmujemy blachę i układamy na spodzie krakersy lub petitberry, na to warstwa kremu „Karpatka”, ponownie ciasteczka, masa kajmakowa, ciasteczka, krem „Karpatka” i ostatnia warstwa ciastek. Wierzch naszego ciasta możemy polać roztopioną czekoladą lub rozsmarować na nim masę kajmakową. Gotowe ciasto wkładam do lodówki jak trochę się schłodzi łatwiej będzie kroić na kawałki i podawać. Życzę smacznego !!