Ciasto kokosowe

Opublikowano: 01.06.2008, 22:18
Reklama
Składniki:
3 szklanki mąki,
2 jajka,
kostka margaryny,
1 szklanki cukru,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 budynie kokosowe,
1 litr mleka,
3 jabłka,
wiórki kokosowe.
Reklama
Przygotowanie:
Margarynę posiekać z mąką. Wsypać cukier i proszek. Wlać jajka. Zagnieść ciasto. 1/4 ciasta zamrozić. Resztę ciasto wstawić do lodówki na pół godziny. Formę natłuścić. Wylepić ciastem. Umyć, obrać i pokroić jabłka. Usunąć gniazda nasienne. Ułożyć na cieście. Oprószyć wiórkami. Na mleku ugotować budynie. Ułożyć na jabłkach. Oprószyć wiórkami. Zetrzeć 1/4 ciasta. Posypać wierzch. Oprószyć wiórkami. Piec w temp. 190 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama