Reklama
Składniki:

1,5 kg jabłek,
2 galaretki pomarańczowe,
2 galaterki wiśniowe,
kostka margaryny,
4 żółtka,
1 opakowanie herbatników,
1 szklanka cukru pudru,

Reklama
Przygotowanie:

Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plastry. Usmażyć. Wsypać galaretki pomarańczowe. Wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Stale ucierając, wlać żółtka. Wymieszać z masą jabłkową. Na dnie formy ułożyć herbarniki. Wlać masę. Wstawić do lodówki. Galaretki wiśniowe rozpuścić w wodzie. Ułożyć tężejące na cieście jabłkowym. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia.

Reklama
Reklama
Reklama