Ciasto jabłkowe bez pieczenia

Opublikowano: 24.06.2008, 13:53
Reklama
Składniki:
1,5 kg jabłek,
2 galaretki pomarańczowe,
2 galaterki wiśniowe,
kostka margaryny,
4 żółtka,
1 opakowanie herbatników,
1 szklanka cukru pudru,
Reklama
Przygotowanie:
Z umytych i obranych jabłek usunąć gniazda nasienne. Pokroić w plastry. Usmażyć. Wsypać galaretki pomarańczowe. Wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Stale ucierając, wlać żółtka. Wymieszać z masą jabłkową. Na dnie formy ułożyć herbarniki. Wlać masę. Wstawić do lodówki. Galaretki wiśniowe rozpuścić w wodzie. Ułożyć tężejące na cieście jabłkowym. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia.
Reklama
Reklama
Reklama