Reklama
Ilość porcji: 12
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 3 duże gruszki
  • 2 łyżki cukru trzcinowego
  • jajko
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasto francuskie z gruszkami - banalnie prosty w przygotowaniu deser, który czaruje pysznym smakiem!

  1. Ciasto rozmroź w lodówce, rozwiń i pokrój na 12 kwadratów.
  2. Gruszki obierz, usuń gniazda nasienne, owoce pokrój na kawałki.
  3. Włóż do miski i posyp cukrem.

Co zrobić z gruszek - 30 przepisów

  1. Na każdym kwadracie ciasta połóż kilka kawałków gruszki.
  2. Rogi zlep nad gruszkami, tworząc sakiewki.
  3. Sakiewki ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Biszkopt z gruszkami - przepis

Reklama
  1. Wstaw do nagrzanego do temperatury 200 stopni C piekarnika i piecz, aż będą złote (zazwyczaj około 10-15 minut).
Reklama
Reklama
Reklama