Ciasto drożdżowe z miodem
Ciasto drożdżowe z miodem to klasyk, który zawsze ucieszy każdego!
Opublikowano: 13.09.2008, 21:10
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 3/4 szklanki ciepłej wody,
- 3/4 szklanki miodu,
- 3/4 szklanki oleju,
- 4 dag drożdży,
- 1 szklanka mąki razowej,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej,
- łyżka skórki pomarańczowej,
- sól.
Reklama
Przygotowanie:
Połączyć wodę, miód, olej, drożdże i sól. W drugim naczyniu wymieszać resztę składników. Po czym połączyć. Odstawić na pół godziny. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama