Ciasto daktylowe

Opublikowano: 30.04.2008, 23:38
Reklama
Składniki:
1/4 szklanki posiekanych daktyli,
1 szklanka wody,
1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
11 dag margaryny,
1/2 szklanki brązowego cukru,
1/3 szklanki miodu,
2 jajka,
3/4 szklanki roztopionej ciemnej czekolady,
2 szklanki mąki,
2 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać: daktyle, wodę i kawę. Podgrzewać, aż daktyle zmiękną i wchłoną płyn. Rozdrobnić daktyle widelcem. Na jednolity krem utrzeć margarynę, brązowy cukier i miód. Nie przerywając ucierania, wlewać po jednym jajku. Stopić czekoladę. Dodać. Wymieszać. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połączyć dokłądnie z daktylami. Przełożyć do natłuszczonej foremki karbowanej o średnicy 20 cm. Piec 50 minut. Po wyjęciu, pozostawić w formie na 5 minut.
Reklama
Reklama
Reklama