Ciasto cytrynowe

Opublikowano: 31.03.2008, 23:18
Reklama
Składniki:
4 kisiele cytrynowe,
6 jajek,
1 szklanka mąki pszennej,
1 szklanka cukru,
1 szklanka oleju,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
Lukier:
15 dag cukru pudru,
2-3 łyżki soku z cytryny,
1-2 łyżki gorącej wody.
Reklama
Przygotowanie:
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, kisiele i proszek do pieczenia. Dokładnie połączyć z olejem. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej i posypanej tartą bułką formy. Piec 50 minut w temperaturze 175 stopni. Cukier puder, sok z cytryny i wodę dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym lukrem polać ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama