Ciasto cynamonowo-kawowe

Opublikowano: 11.10.2008, 17:37
Reklama
Składniki:
Ciasto:
6 jajek
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka mąki ziemniaczanej
1 i 1/2 szklanki cukru
płaska łyżka proszku do pieczenia
sok z 1 cytryny
2 łyżeczki cynamonu
1 kostka margaryny
4 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w małej ilości wody
bułka tarta i margaryna do przygotowania blachy.
Polewa:
4 łyżki mleka
4 kostki czekolady mlecznej
12 dag masła
1/2 szklanki cukru
1/2 paczki cukru migdałowego
daktyle, rodzynki, płatki migdałowe, śliwki kalifornijskie.
Reklama
Przygotowanie:
Margarynę rozpuścić. Jajka ubić z cukrem, kolejno dodawać resztę składników. Zmiksować. Wlać rozpuszczoną margarynę. Piec w temp. 200 st. C przez 45 minut. Polewa: mleko zagotować z cukrem, czekoladą i masłem. Wsypać bakalie. Polać ciasto.
Reklama
Reklama
Reklama