Reklama
Składniki:

7,5 dag miękkiego masła
7, 5 dag cukru pudru
2 jajka
5 dag mąki
łyżeczka proszku do pieczenia
2,5 dag migdałów mielonych
1 i 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
6 połówek brzoskwiń (świeże lub z syropu)
1 łyżka cukru trzcinowego.

Reklama
Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrem. Nie przerywając ucierania, wlewać po jednym jajku. Do puszystej masy wsypać mąkę, cynamon i migdały. Wlać do formy. Ułóżyć połówki brzoskeiń zaokrągloną stroną do góry i lekko je wcisnąć. Cukier trzcinowy wymieszać z pozostałym cynamonem. Oprószyć ciasto. Piec w temp. 190 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama