Reklama
Składniki:

1 puszka brzoskwiń,
10 dag masła,
10 dag cukru,
laska wanilii,
2 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
20 dag mąki,
3 łyżki mleka,
2 łyżki oleju,
masło do formy,
płatki migdałowe.

Reklama
Przygotowanie:

Brzoskwinie odsączyć z syropu. Pokroić na plasterki. Laskę wanilii przeciąć wzdłuż. Usunąć nasionka. Utrzeć masło z cukrem i jajkami, zmiksować z mlekiem i olejem, dodać wanilię, mąkę z proszkiem. Foremkę aluminiową natłuścić. Wypełnić ciastem. Na wierzchu ułożyć wachlarzyki z pokrojonych brzoskwiń za pomocą płaskiego noża. Posypać płatkami migdałów. Piec 40 minut.

Reklama
Reklama
Reklama