Reklama
Składniki:

35 dag mąki,
12,5 dag masła,
15 dag cukru,
3 jajka,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżki mleka,
sok z 1/2 cytryny,
puszka ananasów w plastrach,
6 twardych bananów,
Polewa:
20 dag miodu,
12, 5 dag masła,
10 dag orzechów włoskich,
10 dag orzechów laskowych,
kropla aromatu cytrynowego,
sól.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć masło z cukrem, cały czas ucierając dodawać po 1 jajku, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Nadal ucierając, dodać tyle mleka, by ciasto było gęste. Przełożyć do wytłuszczonej blachy. Ananasy odsączyć, banany pokroić w plasterki, skropić
sokiem z cytryny. Ułożyć na cieście na przemian z ananasem. Podgrzać miód z masłem, dodać aromat i sól. Wylać polewę na owoce. Drobno posiekane orzechy rozsypać na cieście. Piec ok. 45 min.w temp. 180 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama