Ciastka z Turcji

Opublikowano: 16.04.2008, 19:41
Reklama
Składniki:
Ciasto:
25 dkg margaryny,
25 dkg cukru pudru,
22 dkg mąki,
4 jajka,
2 dkg kakao,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Lukier:
25 dkg cukru pudru,
sok z 1/2 cytryny,
2 łyżki wody.
Reklama
Przygotowanie:
Ciasto: utrzeć margarynę, cukier i żółtka. Wymieszać mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę. Wymieszać wszystkie składniki. Piec w temp. 180 st. C przez 40 minut. Lukier: wymieszać i utrzeć wszystkie składniki. Kiedy lukier zgęstnieje, dodać małą ilość wody. Kiedy ciasto ostygnie, posmarować lukrem.
Reklama
Reklama
Reklama