Reklama
Składniki:

1 szklanka pokrojonych na połowę truskawek,
1 szklanka mąki pszennej,
4 łyżki miękkiego masła,
1 jajko,
6 łyżek mleka,
pół szklanki śmietany kremowej,
2 łyżki cukru,
1 łyżeczka cukru pudru,
szczypta soli.

Reklama
Przygotowanie:

Zmiksować mąkę z solą i masłem. Zmiksować jajka z mlekiem. Wlać do mąki. Zagnieść ciasto. Rozwałkować. Wykroić ciastka. Piec w temp. 220 st. C przez 10 minut. Do śmietany wsypać cukier puder. Ubić. Truskawki rozgnieść widelcem. Zostawić parę całych do dekoracji. Połowę ciastek posmarować śmietaną i truskawkami. Przykryć resztą ciastek. Udekorować truskawkami.

Reklama
Reklama
Reklama