Ciastka z polewą mokka

Opublikowano: 16.04.2008, 09:13
Reklama
Składniki:
3/4 szklanki cukru,
12 dag miękkiego masła,
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
1 jajko,
8,5 dag gorzkiej czekolady,
1 i 1/4 szklanki mąki,
1/4 szklanki mleka,
łyżeczka cynamonu,
1/2 łyżeczki sody,
1/4 łyżeczki soli.
Polewa:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej,
3 łyżki gorącej wody,
5 dag gorzkiej czekolady,
2 łyżki masła,
1 i 1/2 szklanki cukru pudru.
Reklama
Przygotowanie:
Roztopić i ostudzić czekoladę. Zmiksować cukier, tłuszcz, kawę i jajko. Dodać wszystkie składnikiki i wymieszać. Uformować ciastka. Piec w temp. 175 st. C przez 12 minut. Ostudzić. Polać polewą.
Polewa: czekoladę i masło rozpuścić. Zdjąć z ognia. Dodać cukier puder i kawę rozpuszczoną w trzech łyżkach gorącej wody. WYmieszać na gładką pasę.
Reklama
Reklama
Reklama