Reklama
Składniki:

pół kostki masła,
1 szklanka miodu,
2 szklanki powideł,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
4 jajka,
szczypta soli,
4 szklanki mąki,
pół szklanki mielonych migdałów,
1 łyżeczka skórki pomarańczowej,
tłuszcz po posmarowania formy.

Reklama
Przygotowanie:

Powidła wymieszać z migdałami i skórką. Mąką przesiać z proszkiem do pieczenia i solą. Na środku zrobić dołek, do którego dodać masło. Wlać miód. Wbić jajka. Wymieszać widelcem. Następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować. Ukształtować kwadraty. Nałożyć nadzienie. Skleić w trójkąty. Formę wysmarować tłuszczem. Przełożyć ciastka. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama