Ciastka z kremem orzechowym

Składniki:
- 50 dag mąki kukurydzianej
- 25 dag masła
- 3 żółtka
- 15 dag cukru pudru
- cukier waniliowy
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- skórka otarta z cytryny
- krem orzechowo-czekoladowy do smarowania pieczywa
- dżem pomarańczowy lub malinowy
Przygotowanie:
1. Mąkę kukurydzianą wymieszaj z cukrem pudrem, cukrem waniliowym, sodą i proszkiem do pieczenia. Dodaj masło pokrojone w kosteczkę oraz żółtka i skórkę z cytryny. Wyrób ciasto. Odstaw do lodówki na 30 min. Z ciasta uformuj wałek średnicy 4 cm i pokrój na 32 plasterki. Lekko spłaszcz dłonią, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temperaturze 190 st. Ostudź.
2. Połowę posmaruj kremem orzechowym do pieczywa, dżemem pomarańczowym lub malinowym i przykryj drugą połową ciasteczek.