Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie gotowego mrożonego ciasta francuskiego
  • ulubiony budyń
  • 500 ml mleka
  • owoce kiwi
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka z kiwi!

  1. Ciasto rozmroź w lodówce.
  2. Rozwiń i wytnij kwadraty o boku około 8 cm.
  3. W co drugim kwadracie wytnij kółko o średnicy 6 cm.
  4. Kawałki ciasta z otworami układaj na pełnych kwadratach.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C i piecz około 10 minut.
  6. Mleko zagotuj, wsyp budyń i gotuj cały czas mieszając, aż zgęstnieje.
  7. Na upieczonych ciasteczkach kładź po łyżce budyniu, a na to półplasterki obranego ze skórki kiwi.
Reklama

Zobacz też kilka przepisów na serniki:

Sernik chałwowy - przepis
Sernik waniliowy - przepis
Sernik - przepis Ani Starmach
Sernik krakowski z bakaliami - przepis
Sernik z mandarynkami - przepis
Sernik na spodzie z kutii - przepis

Reklama
Reklama
Reklama