Ciasteczka serowe z morelą
Delikatne i soczyste małe co nie co na podwieczorek

Składniki:
- 25 dag mąki
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- kostka (25 dag) masła
- 25 dag miękkiego twarogu
- 2 żółtka
- 12 połówek moreli
- cukier puder do posypania
Sposób wykonania:
1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojone na kawałki zimne masło, żółtko i twaróg. Szybko wyrobić gładkie ciasto.
2. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, złożyć dwa razy, by powstały 4 warstwy, po czym ponownie rozwałkować i złożyć. Włożyć do lodówki na 30 minut
3. Ciasto rozwałkować na grubość ok. 3 cm. Wykroić z niego 12 kwadratów. Na środku każdego ułożyć po połówce obranej ze skórki moreli. Krawędzie ciasta posmarować rozmąconym żółtkiem. Piec w dobrze nagrzanym piekarniku do 180 st. C ok. 30 minut. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem.