Reklama
Ilość porcji: 70
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag masła
  • 15 dag cukru
  • żółtko
  • 5 dag miodu
  • 45 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • pół łyżeczki mielonego imbiru
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3 łyżki kandyzowanego imbiru
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciasteczka imbirowe!

  1. Masło utrzyj z cukrem i żółtkiem.
  2. Dodaj lekko podgrzany miód, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, śmietanę oraz mielony imbir i cynamon.
  3. Składniki wymieszaj, zagnieć.
  4. Kandyzowany imbir posiekaj, wrób w ciasto.
  5. Ciasto rozwałkuj na grubość około 1/2 cm.
  6. Foremkami wycinaj z niego różne kształty.
  7. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C i piecz około 10 min.
Reklama

Zobacz nasze przepisy na tarty:

Tarta z gruszkami - przepis
Tarta ze szpinakiem i łososiem - przepis
Tarta orzechowa - przepis

Reklama
Reklama
Reklama