Ciasteczka bostońskie

Składniki:
- szklanka masła
- 1 i 1/2 szklanki brązowego cukru
- 3 jajka, starannie roztrzepane
- łyżeczka sody
- 1 i 1/2 łyżki gorącej wody
- 3 i pół szklanki mąki chlebowej, przed odmierzeniem przesianej przez sito
- 1/2 łyżeczki soli
- łyżeczka cynamonu
- szklanka posiekanych orzechów włoskich
- szklanka posiekanych rodzynek
Przygotowanie:
Utrzyj masło, stopniowo dodając cukier, a potem dobrze roztrzepane jajka. Dodaj sodę, rozpuszczoną w gorącej wodzie oraz połowę przesianej mąki z solą i cynamonem. Następnie dodaj orzechy i rodzynki, starannie zmieszane z resztą mąki. Kładź porcje wielkości łyżki co dwa i pół centymetra na posmarowanych masłem blachach i piecz w średnio rozgrzanym piekarniku, w temperaturze 350 F (180 st.°C) przez 12 do 14 minut.
Proporcje na sześćdziesiąt ciastek.