Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 7 dag cukru
  • 10 dag mąki pszennej
  • 5 dag mąki kukurydzianej
  • galaretka np. malinowa
  • szklanka wrzątku
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na ciastka biszkoptowe z galaretką!

  1. Białka ubij na sztywno z solą.
  2. Wsyp cukier, jeszcze chwilę ubijaj.
  3. Połącz z żółtkami i przesianą mąką.
  4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Łyżką kładź na nią małe porcje ciasta.
  6. Piecz 20 min w 180°C. Ostudź.
  7. Galaretkę rozpuść we wrzątku.
  8. Tężejącą galaretką przełóż biszkopciki.
Reklama

Zobacz inne przepisy na desery:

Śliwka w czekoladzie - przepis
Piernik - przepis Ani Starmach
Deser z płynną czekoladą - przepis Ani Starmach

Reklama
Reklama
Reklama