Chlebowy torcik

Opublikowano: 27.05.2008, 13:48
Reklama
Składniki:
6 kromek białego pieczywa bez skórki,
6 łyżek powideł śliwkowych,
2 jajka,
2 łyżki mleka,
łyżka śmietany,
łyżeczka skórki startej z cytryny,
2 łyżki masła,
2 łyżki cukru,
cynamon,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Roztrzepać mleko, jajka, śmietanę, skórkę z cytryny i szczyptę soli. Kromki posmarować powidłami. Złożyć ze sobą posmarowanymi stronami od środka. Obtoczyć w masie jajecznej. Do naczynia żaroodpornego włożyć masło i przygotowany chleb. Piec w mikrofalówce(500 W) po pół minuty z każdej strony. Wyjąć. Wlać pozostałą masę. Oprószyć cynamonem i cukrem. Włożyć do mikrofalówki na pół minuty.
Reklama
Reklama
Reklama