Reklama
Składniki:

1 kg twarogu śmietankowego trzykrotnie mielonego,
1/2 szklanki cukru,
1 szklanka śmietany kremówki,
20 dag mieszanych owoców kandyzowanych,
5 dag skórki pomarańczowej smażonej w cukrze,
skórka otarta z 1 cytryny,
10 łyżek likieru wiśniowego,
7 łyżeczek żelatyny.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać Owoce kandyzowane i skórkę pomarańczową. Ser utrzeć z cukrem, śmietaną, likierem oraz skórką z cytryny. Żelatynę wsypać do małej ilości wody. Pozostawić do napęcznienia. Następnie naczynie z żelatyną wstawić do większego z gorącą wodą i rozpuścić. Następnie rozetrzeć z dwiema łyżkami masy serowej. Po czym wymieszać z serem. Wsypać owoce kandyzowane oraz skórkę pomarańczową. Wymieszać. Masą wypełnić podłużną formę opłukaną wcześniej zimną wodą. Włożyć na pięć godzin do lodówki.

Reklama
Reklama
Reklama