Reklama
Składniki:

Biszkopt:
8 jajek,
2 szklanki mąki,
pół szklanki cukru,
łyżka kakao,
tłuszcz.

Reklama

Masa:
pół litra śmietany 36%,
2 łyżki cappuciono,
cukier wanilowy.

Przygotowanie:
Reklama

Ubić cukier z jajkami. Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Masa ma być jednolita. Przelać do wymarowanej tłuszczem blaszki. Piec w temp. 180 st. C przez 35 minut. Ubijać śmietanę mikserem. Gdy będzie gęstnieć, dodać cukier waniliowy. W momencie gęstnienia masy, wsypać kakao. Dokłądnie wymieszać.
Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na pół. Posmarować masą jedną część, przełożyć drugą częścią biszkoptu. Wierzch również wysmarować masą. Posypać cappucino.

Reklama
Reklama
Reklama