Bułeczki drożdżowe z kremem budyniowym i winogronami

Składniki:
- 50 dag mąki
- 10 dag masła
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki letniego mleka
- 3 dag drożdży
- 2 jajka
- 40 dag jasnych winogron
- 3 łyżki dżemu morelowego
Krem budyniowy:
- 2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego w proszku z cukrem
- 2 szklanki mleka
Przygotowanie:
1. Mąkę posiekaj z cukrem i masłem. Mleko wymieszaj z drożdżami i jajkami, dodaj do mąki. Wyrób elastyczne ciasto. Przełóż do miski, przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut.
2. Następnie podziel ciasto na 14 części i uformuj placuszki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Budyń ugotuj w 2 szklankach mleka.
3. Winogrona opłucz, przekrój na pół. Na porcjach ciasta rozłóż ciepły budyń, powciskaj połówki winogron. Wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Dżem podgrzej i posmaruj gorące drożdżówki.