Budyń twarogowy

Opublikowano: 12.03.2008, 17:56
Reklama
Składniki:
35 dag sera twarogowego
10 dag gotowanychziemniaków
4 jaja,
bakalie
6 dag masła,
pół szklanku cukru
masło i bułka tarta
cukier puder
Reklama
Przygotowanie:
Zmiksować ziemniaki i ser twarogowy. Masło utrzeć z cukrem. Ciągle ucierając, dodawać po jednym żółtku. Wymieszać masę twarogową z masą jajeczną. Dodać bakalie. Ubić na sztywno pianę z białek i dodać do masy. Formę budyniową wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Delikatnie wlać do niej całą masę. Wstawić do szybkowaru, do którego wlać 1 - 2 szklanki wody. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Gotowy budyń posypać cukrem pudrem.
Reklama
Reklama
Reklama