Reklama
Składniki:

50 dag dyni bez skóry i pestek,
0,5 szklanki mleka,
4 jaja,
4 łyżki tartej bułki,
3 - 4 łyżki cukru,
2 opakowania cukru waniliowego,
margaryna i bułka tarta do formy.

Reklama
Przygotowanie:

Dynię pokroić. Zalać mlekiem. Rozgotować. Potem przetrzeć przez sito ewentualnie zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem, wymieszać z dynią i tartą bułką. Ubić pianę z białek. Dodać cukier i cukier waniliowy. Wymieszać masę i pianę. Formę budyniową wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać do niej masę. Formę zamknąć. Na dno szybkowaru wlać i szklankę wody, zamknąć i ogrzewać 20 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.

Reklama
Reklama
Reklama