Brzoskwiniowy sernik na zimno

Opublikowano: 28.03.2008, 22:20
Reklama
Składniki:
50 dag białego sera,
puszka brzoskwiń,
5 dag rodzynek,
3 jajka,
1,5 szklanki cukru pudru,
opakowanie galaretki,
2 łyżki masła,
30 dag biszkoptów.
Reklama
Przygotowanie:
Przygotować galaretkę. Utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkami. Zmielić ser. Dodać. Utrzeć na gładką masę. Z białek ubić pianę. Dodać do masy serowej. Wlać połowę tężejącej galaretki. Pokroić brzoskiwnie z kostkę. Dodać do masy serowej. Obłożyć tortownicę herbatnikami. Przełożyć masę serową. Zalać resztą galaretki. Ochłodzić. Wstawić do lodówki na 5 godzin.
Reklama
Reklama
Reklama