Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 38 dag masy krówkowej z puszki
  • 25 dag masła
  • 3 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 4 łyżeczki kakao
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 6 jajek
  • 20 dag mąki
Reklama
Przygotowanie:

1. Czekoladę i masło rozpuść w kąpieli wodnej.
2. Przełóż do miski, dodaj kakao i cukier puder.
3. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
4. Do masy dodawaj partiami, ciągle mieszając, najpierw jajka, a potem mąkę.
5. 3/4 ciasta przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy o wymiarach 22 na 22 cm.
6. Na ciasto wyłóż łyżeczką masę kajmakową i przykryj pozostałym ciastem.
7. Piecz ok. 35 minut w temp. 200 st. C.

Reklama
Reklama
Reklama