Reklama
Ilość kalorii: 450
Czas przygotowania: 390 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • puszka schłodzonego mleka słodzonego
  • 500 ml kremówki
  • cukier wanilinowy
  • przetarta brzoskwinia
  • 15 dag przetartych truskawek
Reklama

Na ciasto bezowe:

  • 4 białka
  • 20 dag cukru pudru
Przygotowanie:
Reklama
  1. Oddzielnie ubij mleko i kremówkę z cukrem wanilinowym. Połącz obie masy, podziel na 2 części. Jedną włóż do foliowego woreczka i do zamrażarki. 1/3 drugiej wymieszaj z przecierem brzoskwiniowym, a resztę z truskawkowym. Masy oddzielnie włóż do woreczków i do zamrażarki.
  2. Keksówkę wyłóż folią aluminiową. Kiedy masy zgęstnieją odetnij róg woreczków i wyciśnij do formy masę tworząc marmurkowy wzorek. Zamroź.
  3. Białka ubij z cukrem. Lody obłóż pianą.
  4. Lody w bezie wstaw na 1–2 min do 250 st. C. Od razu podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama