Reklama
Składniki:

- 1/2 opakowania galaretki, np. wiśniowej, truskawkowej
- 300 ml śmietanki tortowej 36 proc.
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 2 łyżki wody albo gotowy sos czekoladowy

Reklama
Przygotowanie:

1. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Wylej cienką warstwą do prostokątnego naczynia, zastudź.

2. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wanilinowym. Rozłóż do 4 szklaneczek.

3. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść z wodą, przestudź. Czekoladą lub sosem polej wierzch każdego deseru.

Reklama

4. Galaretkę pokrój w kostkę, posyp nią deser. Od razu podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama