Reklama
Składniki:
- 1/2 opakowania galaretki, np. wiśniowej, truskawkowej
- 300 ml śmietanki tortowej 36 proc.
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka cukru wanilinowego
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady i 2 łyżki wody albo gotowy sos czekoladowy
Reklama
Przygotowanie:
1. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Wylej cienką warstwą do prostokątnego naczynia, zastudź.
2. Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wanilinowym. Rozłóż do 4 szklaneczek.
3. Czekoladę połam na kawałki, rozpuść z wodą, przestudź. Czekoladą lub sosem polej wierzch każdego deseru.
Reklama
4. Galaretkę pokrój w kostkę, posyp nią deser. Od razu podawaj.
Reklama
Reklama
Reklama