Biszkoptowy przekładaniec z owocami

Opublikowano: 06.05.2011, 08:58
Reklama
Składniki:
- 30 dag owoców (np. truskawek, malin)
- szklanka kremówki
- 2 usztywniacze do śmietany
- 25 dag serka mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
- 20 podłużnych biszkoptów
- 1/2 szklanki soku z pomarańczy
Reklama
Przygotowanie:
1. 30 dag owoców (np. truskawek, malin) zmiksuj na mus. Szklankę kremówki ubij z 2 usztywniaczami do śmietany. 25 dag serka mascarpone utrzyj na puch z 3 łyżkami cukru pudru. Do serka dodawaj partiami kremówkę i mus owocowy.
Reklama
2. 20 podłużnych biszkoptów lekko zanurz w 1/2 szklanki soku z pomarańczy. Połowę ułóż na dużym talerzu lub paterze, przykryj masą owocową, ułóż kolejną warstwę biszkoptów i masy. Odstaw na godzinę do lodówki. Udekoruj owocami.
Reklama
Reklama
Reklama