Biszkoptowy piernik

Opublikowano: 28.03.2008, 12:19
Reklama
Składniki:
3 jajka,
2 szklanki mąki,
3/4 szklanki miodu,
10 dag zmielonych orzechów,
1 łyżeczka sody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3 łyżki oliwy,
pół łyżeczki soli,
2 łyżki kawy rozpuszczanej,
1 łyżka rumu.
Reklama
Przygotowanie:
Wymieszać mąkę z cynamonem, sodą, solą i proszkiem do pieczenia. Ubić jajka z miodem i oliwą. Stale mieszać. Wymieszać kawę z wodą i mąką. Dodać zmielone orzechy i rum. Połączyć z jajkami. Tortownicę wysmarować tłuszczem. oprószyć bułką tartą. Wlać ciasto. Piec w temp. 180 st. C przez dwadzieścia minut.
Reklama
Reklama
Reklama