Reklama
Składniki:

- gotowy biszkopt na roladę
- torebka budyniu czekoladowego
- 1 szk. mleka
- kostka masła
- 4 żółtka
- 1 szkl. cukru
- 1 jabłko
- 10 dag suszonych śliwek
- 1 szkl. cukru pudru
- opakowanie krokantu orzechowego

Reklama
Przygotowanie:

1. Z mleka i proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń, ostudź. Żółtka utrzyj z cukrem na jasny krem. Ucierając dodawaj po kawałku miękkiego masła, a następnie porcje budyniu. Krem wymieszaj z posiekanymi śliwkami i startym, odciśniętym jabłkiem.

Reklama

2. Formę keksową wyłóż folią. Spód i brzegi wyłóż płatami biszkoptu. Na spodzie rozsmaruj cienką warstwę kremu. Przykryj paskiem biszkoptu. Czynności powtarzaj do wyczerpania składników. Schładzaj 4 godz. Wyjmij, usuń folię, ciasto rozetnij po skosie, aby powstały trójkątne połówki. Pokrój je na grube ciastka. Cukier puder utrzyj z łyżką wody. Polukruj po dwa boki każdego ciastka. Posyp krokantem.

Reklama
Reklama
Reklama