Reklama
Składniki:

Ciasto:
- 4 jajka
- 15 dag cukru
- 10 dag mąki

Reklama

Masa:
- 300 ml śmietanki kremówki 36 proc. tłuszczu
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 3 łyżki cukru pudru

Dekoracja:
- 30 dag truskawek
- listki świeżej mięty lub melisy

Przygotowanie:

1. Jajka ubij na parze z cukrem. Dodaj przesianą mąkę, delikatnie wymieszaj.

2. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Wylewaj na nią porcje ciasta i rozprowadzaj tak, by powstały cienkie placuszki jednakowej wielkości. Upiecz na rumiano w 180 st. C.

3. Jeszcze ciepłe placki zdejmij z blachy, zegnij na pół i pozostaw do wystygnięcia.

4. Zimną kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem i wanilinowym. Truskawki opłucz, osącz, pokrój.

Reklama

5. Biskwity napełnij bitą śmietaną i truskawkami. Udekoruj miętą.

Reklama
Reklama
Reklama